Legedyk Boxers
 
  Home Mail
 
  - home
- Nieuw
- Onze boxers
- De jeugd
- Planning
- Nesten
- Legedykjes
- Gallery
- Wij
 

Eens een boxer, altijd een boxer!

Wij zijn Jannie de Vries en Nanning van der Wal. Samen met onze dochters Sanne en Lisa en zoon Vince wonen we in het Friese dorpje Jirnsum samen met onze boxers. De liefde voor het boxerras zat er al vroeg in. Toen Nanning in 1975 vijf jaar oud was kregen ze hun eerste hond, de boxer Castor.

Vlnr: Nanning, broer Richard en pup Castor

Deze stoere boxerteef (!) heeft een diepe indruk achtergelaten. Het was een sterke persoonlijkheid,  een eigenzinnige boxer die soms (te) veel vrijheid kreeg; hierdoor was ze soms minder gehoorzaam  dan gewenst. Toen Castor op een leeftijd van ongeveer 10 jaar stierf was Nanning een puber van 15. Het verdriet en gemis was groot.

Nanning en Castor

Na een 'boxerloze' periode van ongeveer anderhalf jaar kwam er toch weer een pup in huis; Tessa van het Lookertje. Deze mooie dame was duidelijk zachtaardiger van karakter dan Castor. Toen Tessa een jonge hond was leerden Nanning en Jannie elkaar kennen. Bij Jannie thuis liep de Duitse staande jachthond Helga rond, een heel ander soort hond dan de boxer, zo bleek al snel. We hebben veel tijd met de honden doorgebracht. Tessa werd snel oud en is slechts 6 jaar oud geworden.

Tessa en Helga

De eerste 'eigen' boxer kwam in de zomer van 1993 toen Sanne 1 jaar was. Endo fan't Trynwaldster Stee, een opgewekt boxerreutje waarmee we succesvol enkele gehoorzaamheidscursussen aflegden bij Boxer Kringgroep Friesland. Endo groeide samen met onze dochters op en is 8 jaar oud geworden.

Endo

Sanne en Lisa spelen met boxer Castor II van oom Richard

In het najaar van 2001 stapten we ondanks een weeralarm (hevige ijzel) met z'n vieren in de auto om  in Hardenberg ons mooie pupje Anna van de Brandweg op te halen. Het leek wel een afvalrace, zoveel auto's stonden of lagen onderweg in de berm of sloot. De familie Rensing van boxerkennel Van de Brandweg heeft bij ons een nieuwe interesse gewekt: het fokken van je lievelingsras in huiselijke kring. We bezochten wel eens een hondenshow als toeschouwers maar er ging een wereld voor ons open toen we zelf gingen 'showen', een  aparte gewaarwording!

Kleine Anna

Nadat de kennelregistratie was geregeld werd in 2003 het eerste nestje Legedyk boxers geboren. Naast af en toe fokken en showen is het trainen met de honden voor Nanning een grote liefhebberij geworden (speuren, gehoorzaamheid en pakwerk). We streven er daarom naar om 'echte' boxers te fokken; kindvriendelijk, tolerant en sociaal zoals een boxer hoort te zijn maar wel met het juiste zelfverzekerde boxertemperament waardoor ze ook op het trainingsveld hun mannetje of vrouwtje staan! 

Samen op vakantie (2009)

Omdat het onmogelijk is om van elk nestje pups zelf een hond te houden, maar ook om 'de toekomst' fokkerstechnisch' veilig te stellen, zoeken we af en toe gezinnen die we een boxerpup kunnen toevertrouwen onder de voorwaarde dat wij er op volwassen leeftijd, bij gebleken geschiktheid, een nestje mee kunnen fokken. Hierna komt de hond volgens duidelijk vastgelegde afspraken in volledig eigendom van het 'pleeggezin'.

Nog steeds nieuwsgierig? Klik hier door naar de Facebookpagina van Nanning van der Wal.

horizontal rule

- home ] - Nieuw ] - Onze boxers ] - De jeugd ] - Planning ] - Nesten ] - Legedykjes ] - Gallery ] [ - Wij ]